vill gärna ha er uppfattning!

Mer
18 år 6 månader sedan #25494 av Mindy
hej alla! det var en evighet sen jag var här men nu behöver jag er.
eller era åsikter i alla fall.
jag är världsmästare på att läsa mellan raderna, vilket inte alltid är så himla bra.

i alla fall.
jag har haft diagnosen schizofreni och klinisk depression många år och har det senaste året haft aktivitetsersättning från försäkringskassan. nu ska det upp till beslut om fortsatt. jag fick inte se läkarutlåtandet utan fick tjata på en kvinna på f-kassan för en kopia.
det är nu den som verkar lite konstig.
lite utdrag:

"fått olika diagnoser genom årens lopp, schizofreni alt schizotyp personlighetsstörning. patienten uppger hallucinationer som är väldigt svårvärderade.... patienten ger en god kontakt, gladd och pigg men med en viss ledsenhet under ytan. berättar om såväl snälla som elaka röster utan något känslomässigt engagemang. inga övertygande psykotiska symptom"

ehmm...jag har varit självmordsbenägen och gått in och ur psykoser i 7 år, har knappt gjort något annat än gråtit och varit självdestruktiv på psykkliniker...

varför låter det som om läkaren säger att jag ljuger?
(läkaren som jag för övrigt aldrig har träffat)
  • amanda s
  • Besökare
  • Besökare
18 år 6 månader sedan #25495 av amanda s
Svar från amanda s i ämnet vill gärna ha er uppfattning!
Jag skulle också tolka det som att läkaren inte riktigt trodde på mig om jag läste det där. Fast å andra sidan är en stor del av mitt problem att jag tror att de flesta människor är ute efter att sätta dit mig eller kontrollera mig på olika sätt, så kanske är inte jag rätt person att göra en bedömning. <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) --> Kanske kan du fråga någon "frisk" person i din omgivning som du litar på vad han eller hon tror om läkarutlåtandet?
Det kan ju kanske också vara så att läkaren menar att du just nu inte uppvisar övertygande psykotiska symptom även om du har varit psykotisk förut. Förresten, det är väl bara bra? Eller känner du dig psykotisk nu?
När jag får se mina sjukintyg läser jag alltid in saker som inte står där och så får jag jättemycket ångest eller blir rasande, för att ett par dagar senare förstå att jag har läst fel och inbillat mig alltihop.

/amanda s
Mer
18 år 6 månader sedan #25496 av Undrande
jag tycker du ska byta läkare eller be en annan läkare ge något uttalande. du kanske är svårtolkad i deras ögon, men måste man sitta helt hålögd och väck bara för att vara sjuk... suck.

jag tycker det låter som om läkaren tvekar för att den inte förstår sig på dig. det tyder på dålig människo-kännare. ja, jag tycker att det låter som läkaren tycker att du ljuger, eller inte uppger sanningen.
Mer
18 år 6 månader sedan #25497 av Undrande
...men det är ju positivt om det visar sig vara så att du faktiskt är mer frisk än du själv tror.
Mer
18 år 6 månader sedan #25505 av Geta
Svar från Geta i ämnet vill gärna ha er uppfattning!
Ibland måste man leva upp till diagnosen annars
får man ingen pension.
Men det är inte det lättaste.
Mer
18 år 6 månader sedan #25506 av Undrande
Gör som Nissegossen, ta en praktikplats.