Gabriella Olsson

Det är finare att vara alkis, knarkare eller bara vanlig hemlös, än att ha psykisk ohälsa.

Tiggare, samer och romer är alla mer välsedda. 

Det är just så fult att ha psykisk ohälsa att andra inte ens vill tala om det, det är en grupp moraliskt lägre stående man inte vill se existera, ett tabu.

Läs mer i RSMHBloggen.

 

Kommentar  
Jag håller med, Admin1. Att dra in samer i detta sammanhanget verkar konstigt.
Gillar inte att hon drog in samerna. De sitter väl inte med mugg utanför ICA utan jobbar med renskötsel eller har ett vanligt jobb.Att vara knarkare, alkis och hemlös är heller inte bättre än psykisk sjuk. Tänk på Ann Heberlein.
Jag tycker detta är klockrent!
Men eftersom föräldrarna är friska och barnet sjukt så har föräldrarna per definition rätt.
Nej, de föräldrarna är nöjda med sig själva. De tycker bara att de fått ett ovanligt besvärligt barn.
Det är så löjligt att försöka utbilda föräldrarna till att bli snällare. De föräldrar som behöver den utbildningen är de som inte kan förändra sig.
I mitt fall träffade jag inte någon psykiater på nio år. Han som jag träffade i våras tyckte att det var kul att träffas. Det liknar mest en frånvarande förälder.
Nu träffar en med schizofreni idag en psykiater 1,6 gånger per år. Blir inte så mycket förälder på den tiden (45 minuter) och inte hinner man bli så skadad heller. Det är nog andra som har föräldrarollen, som boendestöd (15 % har det), Personligt Ombud eller de vanliga föräldrarna.

Nackdelen med de vanliga föräldrarna är att de kan kritisera och skälla, vilket kan utlösa psykoser. Särskilt om man träffas varje dag. Därför ger psykiatrin familjeutbildning och familjeintervention.

Föräldrarollen kan alltså vara lite minerad mark vad gäller schizofreni och psykiatrin försöker skapa snällare och bättre föräldrar.

Nästa steg för psykiatrin är att ge kurser till missnöjda bloggare, så det blir mer nöjda med psykiatrin :-)
Ja, det kan anses vara tufft att vara missbrukare. Likadant att dö som tjugosjuåring som en del stjärnor gjort.
Det är väldigt sant det hon skriver. Om en ung kille har missbruksproblem så är det nästan lite manligt för det är ju samma problem som rockstjärnor har.