Pebbles Karlsson Ambrose författaren till Vid vansinnets rand

Hej på er!

Jag är ny på RSMHbloggen och det känns ärofyllt att få vara här.

Jag heter Pebbles och det heter jag för att jag är döpt efter seriefiguren i Familjen Flinta (ni vet hon lilla rödhåriga bebisen med ett ben i håret).

Jag är 46 år och min diagnos är schizoaffektivt syndrom.

Jag har skrivit två böcker, en biografi om att leva med psykisk sjukdom och en ”blok”, som härstammar ur min blogg på 1177 Vårdguiden.

Där finns jag under vinjetten Vid vansinnets rand

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentar  
Det är svårt att som patient eller brukare förbättra vården. Ett problem är att de som leder RSMH kanske är i 50 års åldern och därför knappt har kontakt med psykiatrin annat än ett psykiaterbesök per år. De som har mest kontakt med psykiatrin är så sjuka oftast så det är svårt för dem att göra en insats och behöver ofta boendestöd eller gruppboende. Dessutom har en stor del också missbruk, Om man är väldigt sjuk är man oftast missnöjd med psykiatrin fastän man kanske haft för många självförvållade psykoser eller en svårare grundsjukdom. Tror det bästa är att se vilken vård Socialstyrelsen rekommenderar och hur många som får den vård de har rätt till. Sedan förhållanden på gruppboenden är viktiga eftersom man tillbringar 100 % av tiden där.

Quoting Geta:

Vänsterns hjärtan klappar väl mest för "den lilla människan."



Ja, och "den lilla människan" är alltid en kvinna.
Vänsterns hjärtan klappar väl mest för "den lilla människan."
Det vilar något slags rött politiskt skimmer över allt som psykiskt sjuka framför.