En studie på kvinnor tio år tillbaka i tiden visade att de som utsatts för våld av sina män hade 3 gånger större risk att utveckla symptom liknande schizofreni.

Om de dessutom utsatts för övergrepp i barndomen så fördubblades risken ytterligare.

Läs mer hos Medical Daily.

Kommentar  
De skrev om domestic violence dvs våld i hemmiljö och inte våldtäkt. Det innebär är det gäller kvinnor med en partner enbart, så en del kvinnor slipper detta.
Admin
Tja det kan väl också vara så att kvinnor som senare utvecklar Schizofreni också får mer verkliga anledningar att vara rädda eller paranoida för vissa situationer och lägen. Vilket rimligen ökar på hela spänningen och minskar njutningen i generell mening, vilket rimligen också kan göra det svårare att fördela energi till andra fält och öka tendensen att spricka i sin omfamning av verkligheten. Ingen har greppet den helt och hållet än och vi alla har bara var sin bild av den.

Det som skiljer kvinnor från männen kan vara just det faktumet att kvinnor råkar ut för en speciellt typ av våld som män sällan råkar ut för, våldtäkt.
För de med schizofreni så är man mer våldsutsatt än de utan schizofreni. Det kan tyda på att om man har benägenhet för schizofreni så blir man mer våldutsatt än normalt kanske även innan insjuknandet.

Tror att kvinnor som bär på schizofrenigener och inte har diagnos kan vara jobbiga och därför bli misshandlade oftare. Kan vara saker som bristande självcensur, aggressivitet och oförmåga att korrigera fel utan upprepa dem. Man kan tänka sig att en partner kan bli förbanat på sådant och särskilt om det hissats ner en vinare eller två innan. Sådana saker kan också förekomma vid schizofreni. Är därför osäker på om detta samband finns.