bälte

Jag har två bältesspännen (på engelska slider buckle belt), som lossar lätt och gör att svångremmen lossar. Vilket är störande när man är ute och går.

Har sökt på nätet och även på engelska utan att hitta en lösning.

Efter studier och tester på två bälten kom jag på lösningen. När bälten används länge blir det materialutmattning och spännet måste dras långt in för att det skall fastna och då blir greppet dåligt och de lossnar.

Jag satte remmen i spännet och tryckte till med en polygrip på båda sidor vid vita strecket. Sedan kollar man hur spännet fungerar. Man får knipa till ett par gånger.

Om inte det räcker kan man knipa till försiktigt vid blåa strecken. Första gången knep jag för hårt och  då tog jag bort läderremmen och böjde upp den med en skruvmejsel. Men har man läderremmen i när man trycker ihop minskar denna risk. Har gjort detta på två bälten och båda lyckades.

Kommentar  
Jag köpte läderbältet Fristads på secondhand. Det fungerade dåligt direkt. Troligen därför det hamnade på secondhand. Vi får väl se hur länge det fungerar. Jag tror det håller ganska länge dvs år.
Verkar vara en bra lösning. men om problemet beror på materialutmattning borde väl lösningens resultat ganska snabbt reverseras, eller?
Hahah- jag trodde att det handlade om bältesläggning som du väl inte har någon erfarenhet av.