Emmi lever på sjukersättning och har tvingas leta mat i soptunnor för att få ekonomin att gå runt.

Om matpriserna stiger ännu mer vet hon inte hur hon ska klara sig.

– Det kan vara jobbigt att dumpstra om folk tittar på en eller dömer en, säger hon.

Läs mer i Aftonbladet.

Matmissionen är Stockholm Stadsmissions butiker med billig mat. Här får medlemmar – personer med lägre inkomster än 11 190 kronor i månaden – handla varor till en tredjedel av priset i en vanlig mataffär.

Läs mer i Aftonbladet.

Kommentar  
Till Matmissionen i Hallunda är det bara 15 km för henne.
Matmissionen finns väl mest i Stockholm? Är inte säker på att det finns i Södertälje.
Jag har räknat ut att Emmi har 8450 kr i sjukersättning + bostadstillägg 6550 kr. Dvs hon kvalar in för Matmissionens gräns 11 190 kronor i sjukersättning, som Aftonbladet skriver om. Man betalar en tredjedel för maten enbart. Bostadstillägget räknas ej in.
Det går tåg mellan Södertälje och Flen. Tar 35 min. Kostar 84 kr.
Hon förstår nog det, men hon kan nog inte göra något åt sin situation och därför krävs nog ett personligt ombud för att få en rimlig hyra för henne.
Med hennes diagnoser förstår hon kanske inte pengars värde som är något abstrakt.
Här kan man se boendekostnaderna: Flen (6 mil) verkar billigast i närheten:
https://hurvibor.se/boendekostnader/medelhyra/
Förmodligen är efterfrågan på bostäder i Södertälje hög pga inflyttningen och att många vill bo där bland sina landsmän. Sedan tränger de ihop sig säkert också och det sänker kostnaden per individ för dem. Skall hon bo kvar där måste hon nog flytta till en etta.
Hmm gamla Ronna har gått och blivit dyrt. Telge bostäder verkar ha sålt ut en hel del och andra har tagit över. Därmed verkar kostnaderna kunna stiga desto mer.

Tidigare har det bott en hel del socialbidragstagare i området, blir dyrt för komunen i längden detta. En förvandling som svept över Sverige när kommunala bolag säljer ut.
Det är inget större fel på själva artikeln tycker jag. Utan felet är väl hennes val av bostad, som ligger i överkant vad gäller hyran vid sjukersättning. Hon borde försöka en billigare bostad i ett bättre område. Det verkar vara ett invandrargetto. Inget fel på dem egentligen utom om de helt dominerar för då finns sociala problem av olika slag. Hon kan skaffa ett personligt ombud som ordnar en billigare och bättre bostad.