Henrik Pelling

Henrik Pelling är barnpsykiater och har sedan början av 1970-talet varit en del av kunskapsutvecklingen kring det som idag kallas Neuropsykiatriska Funktionsnedsättningar (NPF), till exempel adhd, autism och Tourettes syndrom.

Hur började man förstå det man vet idag?

Vad har man gjort fel och vad har man lärt sig på vägen?

Vad gör man för fel idag och vad hoppas man veta mer om i morgon?

Läs mer hos NSPH. Väldigt intressant program. Han är negativ till institutioner, diagnostik och snäv specialisering.

Kommentar  
I USA kostar de 200 000 kr/år men en del satsar nog ändå på det, eftersom sjukdomen har ett allvarligt förlopp.
De nya demensläkemedlen är ju hutlöst dyra. De är inte värda priset.
Jag tycker det hänt en del på senare år vad gäller hjärnans funktion. Man förstår lite mer vad som händer. Men det är svårt se bara på de nya demensläkemedlen som nu verkar bara ge liten effekt trots stora förhoppningar. Man kanske skulle försöka med ett vaccin mot demens för man använder nu konstgjorda antikroppar.
Jag tycker att han låter lika hoppfull och positiv till nutidens och framtidens behandlingar som man gjort tidigare. Det har väl ändå inte hänt så mycket senaste tiden. Så här skriver alla- att nu har man kommit på hur man ska göra även om det inte stämmer.
Ovanligt att en psykiater är så frispråkig om hur det var förr. Man kan konstatera att utbildningen har inte alltid givit den rätta behandlingen. Dessutom finns det en negativ sak med utbildning och om den är fel upptäcker man inte det för det finns en övertro på att utbildningen är sanningen och då är det svårt att tro på verkligheten. Utbildningen kan vara Potemkinkulisser.