Hallucinationer och/eller vanföreställningar var huvudorsaken till självmordsförsök hos 71 % av personer med schizofreni enligt en ny japansk undersökning.

Det var dock bara 65 personer, som studerades. Personer med schizofreni gjorde också 4 gånger fler allvarliga självmordsförsök än t.ex än de med enbart depression som diagnos.

Vid schizofreni verkade självmordsförsöken vara impulsiva och inte planerade.

Att behandla röster och vanföreställningar är viktigt för att minska självmordsförsök.

Läs mer hos News Medical.

Hela artikeln finns att läsa i Plos One.

Kommentarer   
martin
#7 martin 2014-05-28 17:53
Jo jag kände mig som Jesus ett tag och det spelade rösterna/anden på. Det går förmodligen enklare om man istället förstår att han redan varit här och hängt upp dig.
Admin1
#6 Admin1 2014-05-28 17:07
Det kanske var lättnaden över att du levde fortfarande, som gjorde att du var i fin form. Men man tycker att du inte kunde ha depression om du kände så utan snarare drag av mani.
martin
#5 martin 2014-05-28 16:54
Jag mådde faktiskt som en kung efteråt. Eller ska jag säga drottning eftersom jag har kungarnas kung vid min sida.

Dock vill jag inte uppmana döden för folk.
Admin1
#4 Admin1 2014-05-28 16:41
Ruggig historia, Pallekula och jag är glad att det slutade så lyckligt. I ditt fall så var det rösterna som definitivt var boven i dramat.
martin
#3 martin 2014-05-28 16:32
Att jag skulle cykla hem och väl hemma tog det inte lång tid
Innan trevliga poliser kom och körde mig till psyk. Svårt att
Veta om det är rätt men det står ju i bibeln att Jesus sade att
För att följa honom ska man ta sitt kors. Mvh, i Jesus namn
martin
#2 martin 2014-05-28 16:25
Jag hade en röst förra året som ville att jag skulle ta mitt liv
Efter några försök att låta bli så bestämfr jag mig för att göra det som han ville. Såg ju rösten som Gud och kände mig som den största syndaren på planeten jorden. Trodde även på att jag skulle få en annan kropp och liv. På morgonen säger den till mig att sätta mig på tågrälsen. Men när jag satt där och väntade på att bli överkörd så säger rösten att jag
Admin1
#1 Admin1 2014-05-24 16:06
Tidigare har sagts att depression ligger bakom de mesta självmorden vid schizofreni. Det verkar som om man inte undersökt om depression fanns hos de med schizofreni för depression kan ju påverka röster och vanföreställningar så de blir mer deppade.

Fast detta kan stämma för självmordrisken är störst de första 5 åren och då enligt Nature är psykossymptonen 4 gånger vanligare än 6 år senare. Sedan Clozapine som har bäst antipsykotisk effekt har också bäst effekt mot självmord.

Du har inte rätt att posta kommentarer