Om Killet, tack! för engagemanget.

Mer
13 år 4 månader sedan #357824 av killkompis
Hej! på Er alla, här på viska!
Först och främst önskar vi er, god jul! och gott nytt år 2011! och till dem som inte tror på, så önskar vi en trevlig helg.
Sen vill vi tacka ALLA för det stödet som ni har givit till vår anhörig som kallar sig för KILLET.
Ni vet att han till slut inte klarade att kämpa emot sina tvångstankar och hantera hans funktionshinder, så han försökte förverkliga en del av dem.
Som tur är blev han omhändertagen.
Men vem vet, vad som pågår i hans inre värld, ändå sedan födelse.
Vi har läst igenom av många av artiklarna, som finns här på viska, och vet att han har sårat några av er, detta tror vi beror på hans funktionshinder, ty som vi förstår har han inte insikt om sin sjukdom och han är inte särskilt verklighetsförankrad.
Hans syster och mamma, som han nämner i flera inlägg, blev rörda till tårar när dem såg hur många snälla personer som ville hjälpa honom med bland annat sina goda råd.
Vi är mycket tacksamma till all personal som sedan dagis tid har stöd på hans och vår sida, likaså gäller 99 % av den medicinska personalen som vi har träffa under alla dessa år, för vilka han fortfarande förhoppningsvis har förtroende. Tyvärr har han försökt lösa allting ”på sitt eget sätt” enligt de lagar som finns i hans egen värld.
Till dem människor som han gjorde ledsen ber vi om ursäkt.
Nu hoppas vi, att man finner ett sätt att lindra hans besvär.
Men så som många andra gånger, kanske släpper man ut honom och eventuellt, ser vi honom igen här igen på viskas.
Tack och hälsningar till:
Admin1 (Administratör), moderator1, Alternativ, ANDE, Cosmos, Erasee, Fantasio, Figuren, Fru Holstein, Geta, Gäst, Jocke, kosmisk, kvinnan,(järna) Libellule, maktlös, matterik(bra om din erfarenhet), Melun, MsTibbs, Nissegossen, saara, skord, Poppy, Potte-Boa Jösse, Ready, Tikki, Traxerity, tryskey, Andra gäster och många andra, som deltagit i debatterna kring Killet.
Skulle vilja också att debatterna varit till nytta för andra vilsna som rör sig ute i världen, och söker svar för sina frågor.
Vänligen: Killets-Anhörig
:!:
Mer
13 år 4 månader sedan #357826 av Traxerity
Tackar fär informationen
Mer
13 år 4 månader sedan #357830 av Geta
Hej killkompis!
Vad bra att du hör av dig och berättar hur det har gått med killet.
Det är många här som har varit oroliga och som har hoppats på
att han har blivit inlagd som nu är fallet.
Vi har varit osäkra på hur vi skulle agera när det började röra till
sig för honom.
Ditt inlägg är mycket lugnande...

Gott Nytt År önskas till Dig och övriga anhöriga!
Mer
13 år 4 månader sedan #357842 av Nissegossen
<!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: --> Skönt! Jag har inte följt hans trådar men i morse satte jag mig ned och läste senaste tråden av honom och jag blev orolig för er!

Dock förstod jag att han är omhändertagen av polis och psykiatri!

Jag är innerligt glad för att han inte gjorde något med er!

Om jag hade läst det han skrev, så hade jag inte vilat utan bara kopierat några trådar av honom och klistrat in på Säpos tipps sida!

Det står jag för! Men denna gång är det inte jag som sagt ifrån!
För någonstans är det stopp hos mig och jag skulle inte tveka att göra det!

Kan bara lyckönska till att det inte har hänt något allvarligt, som vi hade fått läsa om i tidningarna!!!!

Lev väl och länge! :hjärta

Nisse

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
  • Jocke
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
  • raka spåret är enklare än kringelikrokar!
Mer
13 år 4 månader sedan #357911 av Jocke
Tack för att du bringade klarhet i killets fall killkompis. Jag kände att kritiken mot honom började bli massiv på slutet. Själv kändes det väldigt osäkert, hur uppmanande man skulle vara för att få killet att söka hjälp? Han kände jag hade ngt på hjärtat, när vi diskuterade kvinnornas roll gentemot honom. Han gled liksom undan, när jag försökte få honom att precisera sin åsikt.

Så jag är väldigt glad över att man ändå kan ta honom på viss allvar, för då kanske det blir lite lättare att diskutera om han nu skulle dyka upp igen. Jag vet då att det finns substans till hjälpsamhet mot honom, för det kändes ganska ofta att han liksom inte hade förankrat sina erfarenheter på ngn annan. Han kändes ensam.

Till sist, vet jag att viska har stött ganska många, vi kan ta ett bra exempel, Isa-Alise som tillhör veteranerna på viska, idag är hon en kreativ och framträdande person inom vår gebit. Aspergergirl är en annan osv. Tycker du att viska borde spridas till ett större samfund? Jag är inte säker på det, för viska är tänkt som att man ska få goda råd och uppbackning, men att man måste ta initiativet till att söka hjälp, hjälpen behöver inte vara långt borta.

En person som du killompis kan nog hjälpa honom att hitta en förankring i samhället.

Vars är världen på väg?
Mer
13 år 4 månader sedan #357913 av Admin1
Tack för informationen! Det är bra att anhöriga är medlemmar här för om han får liknande infall igen, så är det bara att skicka ett PM till killkompis. Ni bör väl också hålla viss koll på detta forum så ni vet vad han har i kikaren. Jag upplever dock ibland att han skriver saker som inte är sanna ens för honom själv, därför att han vill ha uppmärksamhet. Slutligen killkompis och killet har olika ip-adresser, så de är inte samma person.