Paulina Tarabczynska

Okej, jag har kroniska sömnproblem, och har haft i hela mitt liv.

Ibland är det bättre och ibland är det sämre.

På sista tiden har det varit värre än någonsin.

Det har varit så extremt att jag blev tvungen att ta mig till läkare och be om hjälp.

Läs mer hos RSMHBloggen.

Kommentarer   
Geta
#6 Geta 2019-12-12 16:23
Det som verkar som demens och hjärnskada kan bero på understimulering. Många lever ett fattigt och innehållslöst liv. Det var ännu värre förr.
Admin1
#5 Admin1 2019-12-12 15:44
Idag vet man mer. Det är psykoserna som ger skador främst, men gamla antipsykotika kan ge vissa negativa effekter. Nya antipsykotika har en hjärnskyddande effekt och är alltså bättre än att vara utan dem. Även litium har en hjärnskyddande effekt. Sedan finns vid schizofreni miljöfaktorer, som är skadliga för hjärnan, som missbruk, brist på motion, dålig kost och inaktivitet.
Admin1
#4 Admin1 2019-12-12 15:44
Hannes Qvarfordt lämnade denna artikel från 2009 i Läkartidningen, som bevis för att antipsykotika ger hjärnskador:
http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=12957

För drygt 100 år sedan kallades schizofreni för förtida demens innan uttrycket schizofreni myntades. Alltså långt innan antipsykotikan kom på 1950-talet har schizofreni kopplats till bristande tankeförmåga som liknades vid demens, som är en slags hjärnskada. Artikeln som Johan Cullberg skrev var förhastad för de är inte bästa strategin att avgöra hjärnatrofi av antipsykotika hos personer med schizofreni där sjukdomsprocessen utan antipsykotika ger funktionshinder. Sedan skall man inte dra för stora växlar av en studie, som Cullberg gjorde eftersom hälften av studierna brukar vara felaktiga. Man kan lita på metaanalyser som lägger ihop resultaten för många olika likartade studier.
björk
#3 björk 2019-12-09 20:49
Han Bernce föreslog en med som fått
bra vitsord. Han avled sen.
Så recard är fiktivt och High hackad
Å kapat.

Hade bara hen levt skulle det ledda till
bot. Men nu är inte så fallet.
Geta
#2 Geta 2019-12-09 16:51
De flesta som bloggar på RSMH är arga på psykiatrin och deras vanvård.
Admin1
#1 Admin1 2019-12-09 15:39
Hon är upprörd att hon fick Quetiapin utskrivet, som sömnmedel och anser att det kan ge hjärnskador. För ett tiotal år sedan kom larm om att antipsykotika krympte hjärnan och man hade funnit det vid schizofreni. Sedan visade man att inget negativt hände vid bipolär och sedan kom man fram att det var schizofrenipsykoser som gav detta. Gamla antipsykotika kan ge viss negativ effekt, men nyare antipsykotika, har istället en hjärnskyddande effekt. Också litium har en hjärnskyddande effekt. Quetiapin är kemiskt likt bensodiazepinerna och har effekt mot psykossymptom, depression, ångest och sömn. Gissar hon fick 50 mg Quetiapin, som ger trötthet och bättre sömn, men knappast antipsykotisk effekt. Det krävs högre doser för det. Vid psykossjukdom med sömnproblem kan antipsykotika vara bäst för dopaminet kan vara förhöjt. Många bipolära får quetiapin i högre doser pga antipsykotisk och antidepressiv effekt.

Du har inte rätt att posta kommentarer