Sanningen är att det inte existerar någon kunskapsrevolution inom psykiatrin.

Man vet inte mycket mer om orsakerna nu, än för 20-30 år sedan, och inga nya, revolutionerande behandlingsmetoder har införts.

Den främsta förändringen handlar om tron på en revolution, som i sin tur har drivit psykiatrin djupt in i läkemedelsindustrins bedrägliga kemikalievärld.

Kejsaren är naken!

Läs mer i RSMHBloggen. 

Kommentarer   
Ready
#4 Ready 2014-10-29 22:30
Jag tycker att han har en poäng. Jag har haft kontakt med psykiatrin i cirka 17 år och mycket lite har hänt.
Admin1
#3 Admin1 2014-10-29 18:24
Det gäller grundforskning som han talar om och t.ex verkningsmekanism för nya läkemedel. Men sedan när en behandling finns, så tar det ofta 10-20 år till innan den når alla patienter.

T.ex psykosociala behandlingar med bevisad effekt fanns redan för drygt 10 år sedan. Fortfarande inte alla som får dem och det kan ta 10 år till. Forskningens framsteg har svårt att slå i genom i själva vården även om effekten är bevisad.

Psykiatrerna själva pratar mest om fler vårdplatser och sällan om fler effektiva behandlingar.
Ready
#2 Ready 2014-10-29 17:27
Admin,

Menar du att forskningen åstadkommit viktiga resultat, men att vi ser frukten av detta om 15-20 år? Vad är det i så fall för viktiga resultat forskarna kommit på?
Admin1
#1 Admin1 2014-10-28 17:14
Forskningens resultat ligger 15-20 år i framtiden och har inte så mycket med nutiden att göra annat än i RSMHBloggen.

Se på projektet Bättre psykosvård, som i några år promotat psykosociala behandlingar med klent resultat trots att de säkert kan minska psykoser med 50-80 %. Om alla fick psykosociala behandlingar så skulle vårdplatserna räcka till mer än väl. Men man satsar fel.

Tycker att RSMH skall stödja mitt förslag att Staten tar över psykosociala behandlingarna, som oftast består av kurser och lägga ut dem på studieförbunden. Efter ett par år så har de flesta fått psykosociala behandlingar.

Man måste ändra kurs om man inte vill gå på grund!

Du har inte rätt att posta kommentarer