Idag börjar skolornas höstlov.

Lindha Holmqvist undrar om det kommer att finnas någon tid för återhämtning eller om det kommer att bli en vecka av kaos och affekter.

”Jag känner oro för hur det kommer att bli”, skriver hon i RSMHBloggen.

Kommentar  
Normalt lär man sig läsa i barndomen och sedan kvarstår denna färdighet livet ut för nästan alla med undantag för schizofreni. 75 % av de med schizofreni kan ha lässvårigheter, som liknar vanlig dyslexi, men som uppstår efter första psykosen och innan fungerade läsningen normalt. 30 % har så stora läsproblem så de kan klassas som analfabeter. Speciellt flytet i läsningen, förvaring av ordinformation och visuell läsning brister. Läsningen är sämre än nedsättningen i kognitionen.
Mamman hade tre döttrar med ADHD. Det ska vara kraftigt ärftligt. Dyslexi kan också följa med. Dottern i TV tyckte att hon fungerade bäst, när hon satt för sig själv i skolan men experter vill helst att barn med ADHD ska inkluderas i vanliga klasser. Trots att de kan vara störande.
Mamman hade väl 2 barn med ADHD. En dotter var på skolinternat, medan den andra bodde hemma och var med på TV. Mamman verkade också ha ADHD och jobbade på dagverksamhet.
Idag handlade Fråga doktorn i SVT om ADHD:

https://www.svtplay.se/video/37344117/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-30-avsnitt-12?id=8ZYYqq9
Ja, det var en här som hade stödfamilj för hennes dotter. Här kanske det är pojken med ADHD, som utgör det stora problemet. Det låter så.
Brukar inte en sådan här familj med barn som har funktionsnedsättningar få en stödfamilj, där barnen kan vistas under helger.