Jimmie Trevett och Jonas Bredford från Radio Galen och RSMH Lund samtalar med Elin Engström som är intressepolitisk sekreterare på RSMH.

Elin Engström berättar om ett spännande politiskt arbete som pågår inom RSMH. Förbundet håller på att ta fram flera förslag till politiska reformer.

Frågor i det kommande reformprogrammet är bland annat rätten till basinkomst och meningsfull sysselsättning, brukarmakt på riktigt och vikten av att vård under samma tak på det sätt som finns i Stöttecenter i Hässleholm och i den tidigare Södertäljemodellen

Lyssna hos RSMH.

Vi bjuder, i samarbete med Funktionsrätt Sverige, in till webbinarium den 22 september för att utifrån dessa frågeställningar diskutera hur man utformar en arbetsplats för alla.

Vi tar avstamp i principen om universell utformning, som handlar om att utgå från ett mångfaldsperspektiv när samhället utformas.

Anmäl dig till webbinariet här. OBS! Sista anmälningsdag är den 21 september.

Läs mer hos RSMH.

Anmäl dig till ny studiecirkel i kamratstöd

Anmäl dig till studiecirkel i kamratstöd på distans.

Läs mer hos RSMH.

Bli studiecirkelledare på distans!

Läs mer hos RSMH.

Brev till arbetsmarknadsministern:

Enligt en undersökning utförd av Statistiska centralbyrån ”Situationen på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning 2019” visar att 13 procent av befolkningen i åldern 16–64 år har någon funktions-nedsättning vilket motsvarar omkring 806 000 personer.

Bland personer med funktions-nedsättning bedömer 73 procent att funktionsnedsättningen begränsar möjligheten att arbeta.

Läs brevet, som pdf-fil.

Caroline Nilsson

Arbetsmarknaden i dag är tuff för de allra flesta och många gånger ännu svårare för oss med diagnos.

Man måste nästan armbåga sig fram, vara socialt kompetent och ha ett fullmatat CV utan luckor av arbetslöshet och/eller sjukskrivning har jag upplevt. 

Ovanpå det fordras det enormt tålamod i väntan på svar om man passerat nålsögat eller inte, det vill säga om man fått jobbet eller inte.

Läs mer hos RSMHBloggen.

Digital kommunikatör med utbildningskompetens

Projektledare anhörigprojekt

Senast den 12 juni vill vi ha cv och personligt brev. 

Du skickar din ansökan med mejl till kanslichef Kristina Båth, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Läs mer hos RSMH.