RSMH söker nu en projektmedarbetare för projektet Gemenskap ger kamratstöd, som drivs tillsammans med Sveriges Ensamkommandes Förening, SEF.

Projektet pågår t.o.m januari 2020 och finansieras av Allmänna arvsfonden.

Projektets syfte är att utveckla kamratstöd och sprida information om psykisk hälsa till ensamkommande och nyanlända underlätta integration och sprida kunskap om mångfald; och ha erfarenhetsutbyte mellan RSMH och SEF.

Detta görs främst genom olika föreläsningar och seminarier.

Läs mer hos RSMH. (pdf-fil)

Markus Paulsson, Anne Sandström, Richard Handl och Håkan Henrysson har arbetat med olika material och konstformer som ställs ut på Kronohäktet.Bild: Evelina Gunnarsson

Tio konstnärer ställer ut på Kronohäktet i november.

”Man ska se utställningen om man vill se hur folk uttrycker sig”, säger Richard Handl.

– Jag målar mest keramik och vetenskapliga motiv. Det är atomer och astronomiska motiv säger Richard Handl som bland annat kommer att ställa ut en tavla föreställande ett svart hål.

Läs mer i HD.se.

Jouko Sjöstedt fick en hjärtinfarkt och hamnade långt bort från arbetsmarknaden. Men nu arbetar han som vaktmästare utanför Jönköping. Foto: Simon Isaksson/Sveriges Radio.

Det har blivit lättare för personer med funktionsnedsättningar i länet att få ett jobb de senaste månaderna.

Den fortsatta högkonjunkturen har gjort att attityden bland arbetsgivare i länet förändrats de senaste månadernat säger Arbetsförmedlingen till P4 Jönköping.

Läs mer hos P4 Jönköping. Tack vnv för tipset!

Personer med schizofreni som får tillgång till individanpassat stöd till arbete får avsevärt bättre resultat jämfört med traditionell rehabilitering.

Nästan hälften får en anställning inom 18 månader jämfört med bara var tionde av de som får traditionella insatser. 

Läs mer i Dagens Samhälle.

Foto: Wikimedia

Yayoi Kusama gjorde supersuccé på Moderna museet. Nu kommer dokumentären om den japanska konstnären med schizofreni, som lyckades mot alla odds.

Hon bor visst på ett gruppboende.

Läs mer i Dagens Nyheter. Tack Geta för tipset!

Foto: SVT

Vårdpersonal med egna erfarenheter av psykisk ohälsa stod i centrum när Landstinget i Värmland uppmärksammade den internationella världsdagen för psykisk hälsa i dag.

Modellen att använda sig av brukarerfarenhet i vården har funnits i över tio år nu.

Men i år har den utökats från tim- och deltidsarbete till två halvtidstjänster.

Läs mer hos SVT Nyheter Värmland. Tack Geta för tipset!